ΕΡΤ σε ελεύθερη μετάδοση

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023

 

Οι λόγοι αποχώρησης μου από το Facebook


Ασφαλώς θα είναι μια απώλεια προσωπική , μια δραπέτευση από το Αλκατράζ  του Facebook.
Τα μέσα "κοινωνικής δικτύωσης" είναι το πιο ύπουλο και το πιο χυδαίο εργαλείο ύπνωσης και εξάρτησης που οδηγεί στην απραγία και σε μια κατευθυνόμενη και ελεγχόμενη εκτόνωση που δεν εγκυμονεί κανέναν κίνδυνο ούτε για τους παίκτες της παγκόσμιας οικονομικής χούντας ούτε και για το ίδιο το σύστημα του εκφασισμένου Ιμπεριαλισμού.
Οι λογοκρισίες, η αστυνόμευση , η παρακολούθηση με αλγόριθμους της συμπεριφοράς των "πρεζάκιδων" της πληροφορίας , των γεγονότων και του σκουπιδαριού ως πληροφορίες και γεγονότα, είναι ένα καλοφτιαγμένο σχέδιο που η Τάξη των Πολιτικών σε κάθε μήκος και πλάτος της γης συνεργάζεται ακόμη και αν φαίνεται να αντιστέκετε ή να βγάζει επαναστατικούς δεκάρικους.
Τον μόνο υπαρκτό κίνδυνο που μπορεί να ενοχλήσει κατ αρχή και όσο θα δυναμώνει θα τους υποχρεώνει να δείξουν τις πραγματικές τους προθέσεις και το πραγματικό τους πρόσωπο,. είναι η μαζική αποχώρηση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και "αναλογική" συγκρότηση των Πολιτών σε ανθρωποκεντρικές οργανώσεις Πολιτών που διεκδικούν την αυτονομία της Πόλης , της Κοινωνίας τους και την μέσα από αυτήν την αυτονομία την δική τους.


Καταλαβαίνω πως οι νέες γενιές που γεννήθηκαν με ένα κινητό και ένα λάπτοπ στο χέρι επειδή με αυτό τον τρόπο η οικογένεια έβρισκε την "ησυχία" της ενώ ταυτόχρονα εμφανιζόταν προοδευτική στις νέες τεχνολογίες , που έμαθαν να αναζητούν την αποδοχή από το περίγυρο του διαδικτύου και μέσα σε αυτό τον εικονικό κόσμος να αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα, δεν έχουν ζήσει καμιά άλλη ζωή , δεν έχουν βιώσει καμιά διαφορετικότητα και κάθε απόπειρα "ζωντανής" συμμετοχής σε μια συζήτηση ή σε μια οργάνωση είναι όπως τα ψάρια έξω από το νερό.


Επομένως το βάρος της απόδειξης , δηλαδή της επανασύστασης της ελεύθερα σκεπτόμενης και της ελεύθερα αυτο-οργάνωσης των πολιτών και της υποχρέωσης στην καθοδήγηση της κάθε τοπικής κοινωνίας και κυρίως της νεολαίας είναι έργο των παλιών, των σημερινών μεγάλων στην ηλικία, όσο και να μας είναι πολύ κουραστικό ή και αδύνατο .


Κάνοντας την Αρχή, ευελπιστώ να ακολουθήσουν και άλλοι , όσο και να τους είναι εξαιρετικά δύσκολο. Η πραγματική ζωή είναι έξω από την εικόνα, έξω από την ψηφιοποίηση του εαυτού, έξω από τους αλγόριθμους που καθορίζουν ακόμη κα τις επιλογές και των πιο "ψαγμένων" και των πιο θεωρητικά και ιδεολογικά καταρτισμένων.

Πολύ πριν εξαρτητοποιηθώ από το facebook , την εποχή που ακόμη είχα ενεργή συνδικαλιστική δράση, πριν αρκετά χρόνια και κόντρα στον εργατοπατερισμό και την κομματοκρατική εξάρτηση του συνδικαλισμού είχα διατυπώσει την ανάγκη της οργάνωσης των εργαζομένων μέσα σε "Κοινωνικές Συνδικαλιστικές Οργανώσεις" , που θα αποτελούσαν τον πυρήνα της αυτόνομης κοινωνίας που θα θέσμιζε τους όρους , τις προϋποθέσεις και τους θεσμούς που θα την οδηγούσαν στην απελευθέρωση και από εκεί στην πραγμάτωση της Δημοκρατίας και της αυτοπραγμάτωσης της ατομικής τους αυτονομίας. Μ'εσα σε αυτήν την αυτοπραγμάτωση της αυτονομίας και της απελευθέρωσης εντάσσεται και η ταξική Πάλη.
Αλλά,
Η ταξικής πάλη δεν μπορεί να είναι μονοσήμαντη ούτε περιορισμένη στην διεκδίκηση των οικονομικών όρων.. γιατί με τον τρόπο αυτό στηρίζουν με νύχια και με δόντια τις καπιταλιστικές σχέσεις στην παραγωγή Δεν είναι Ταξική Πάλη αυτή αλλά παράφραση του νοήματος της Ταξικής Πάλης.
Κατ' εμέ , η ταξική πάλη είναι η συγκρότηση των Εργατών σε αυτόνομες, ελεύθερες Κοινωνίες πολιτικής δράσης κάθε εξουσίας που πηγάζει μέσα από την αυτο-οργάνωση και την θέσμιση της πολιτικής, οικονομικής , πολιτιστικής απελευθέρωσης της κοινωνίας και δια αυτής, του ίδιου του ατόμου από κάθε εξάρτηση.

Η πρώτη επανάσταση στην εποχή μας είναι εναντίον της εξάρτησης και της υποταγής στην ψηφιοποίηση του εαυτού μας από όπου και αν προέρχεται και με οποιοδήποτε πρόσχημα και αν επιδιώκεται.
Αλλά μια τέτοια επανάσταση χρειάζεται τον αναστοχασμό των βιωματικών μας εμπειριών και γνώσεων που θα μας οδηγούσε στην επαναφορά των αντι- ψηφιακών μέσων οργάνωσης , της κλασικής μορφής σε κάθε πόλη και κάθε κοινότητα γιατί μέσα από αυτές τις μορφές οργάνωσης καταφέραμε πολλές φορές να δώσουμε νικηφόρους αγώνες.
Επομένως μόνο μέσα από την επαναφορά αυτών των μορφών και ουσιαστικά των νοημάτων που έδωσαν αυτές οι μορφές οργάνωσης και αγώνων μπορούμε να βρούμε τους δρόμους αποτελεσματικής άμυνας κατ' αρχήν.

Με αυτά τα λόγια θα διαγράψω τους λογαριασμούς μου από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σήμερα τα μεσάνυχτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου