ΕΡΤ σε ελεύθερη μετάδοση

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023

 

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

Η διαδικασία κοινωνικοποίησης του ατόμου μέσα στο περιβάλλον που υπάρχει , εργάζεται, μετέχει της κοινότητας , καταναλώνει κι λειτουργεί ορίζεται ως Πολιτική σχέση με αυτά. Έτσι κάθε κοινωνική δράση είναι Πολιτική πράξη και κρίνεται με αυτούς τους όρους που την προσδιορίζουν.
Η Οπτική το κόσμου και το σύνολο των συναισθημάτων, των σκέψεων, των στάσεων που εγείρονται  από την οπτική αυτή της κατανόηση του κόσμου ορίζεται ως  Πολιτική άποψη. Με πολιτικές απόψεις μπορούμε να  προσεγγίσουμε τα προβλήματα, να ερμηνεύσουμε τις αποφάσεις επίλυσης, να εκλέξουμε σε αξιώματα ανθρώπου που επιθυμούμε να μας εκπροσωπήσουν επειδή έχουν αυτήν τη ικανότητα Πολιτικής Σκέψης.

Ποιοι λοιπόν χρησιμοποιούν την πολεμική εναντίον του Πολιτικού Κριτηρίου.

Κλασικά η Δεξιά με πρωτεργάτη της τον ιδρυτή της ΕΡΕ , Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Σήμερα όψιμοι μεταλλαγμένοι στην Δεξιά του Περγάλια * χρησιμοποιούν την ίδια πολεμική εναντίο του Πολιτικού Κριτηρίου γιατί έτσι νομίζουν πως πρέπει να επιλέγονται οι Άριστοι.

Και καθώς η ιστορία διδάσκει, από τους πολύ Αρίστους προκόψαμε σαν Χώρα.

Γράφει μεταξύ άλλων φαιδρών στην καθημερινή ο Άγγελος Ζαχαρόπουλος για την επιλογή Μπένου και Πιερρακάκη , των γνωστών δεξιών του Σημιτικού ΠΑΣΟΚ:

"Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι, από όσα γνωρίζω, ο μόνος πρωθυπουργός, μετά τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, που επέλεξε και επιλέγει συνεργάτες από άλλους πολιτικούς χώρους, παραμερίζοντας το πολιτικό κριτήριο που θα μπορούσε να αποκλείσει την επιλογή αρίστων και να οδηγήσει στην επιλογή μετρίων".

Ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η δημοκρατία, το κράτος δικαίου και η προστασία των μειονοτήτων , το συμφέρον της Πόλης και του Πολίτη, το δικαίωμα ευτυχίας και ευημερίας του Πολίτη διαμέσου της ολοκλήρωσης της Τοπικής του Κοινωνίας, αποτελούν το περιεχόμενο των Πολιτικών Κριτηρίων που καλούνται οι Ψηφοφόροι να υιοθετήσουν για να εκλέξουν τον Δήμαρχο, τον Τοπικό Σύμβουλο και τον Δημοτικό Σύμβουλο.

Η επιτυχής τήρηση των πολιτικών κριτηρίων είναι συνάρτηση διαφόρων παραγόντων, μεταξύ των οποίων κυρίαρχη θέση κατέχει η δυνατότητα του υποψήφιου ή του συνδυασμού να προχωρήσει στις εκτεταμένες δομικές και θεσμικές αλλαγές, που συχνά απαιτούνται, προκειμένου να επιτευχθεί ένας αποδεκτός βαθμός συμμόρφωσης  στις αρχές που θέτουν τα πολιτικά κριτήρια.

Επομένως μια ευημερούσα τοπική κοινωνία που σέβεται τον Πολίτη έχει συμφωνήσει και τα Πολιτικά κριτήρια που πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα στην επιλογή των «αρχόντων», κάθε βαθμού και θέσης στην διοίκηση της Τοπικής Κοινωνίας. Της Πόλης.

*Περγάλιας Βασίλης. Δήμαρχος του Δήμου Τανάγρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου